search

Veste buna! Fiscul finalizeaza procesul de restituire a taxei auto

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, luni, ca procesul de restituire a taxei auto va fi finalizat pentru toti contribuabilii romani care au depus documentatii complete. In plus, institutia a specificat ca vor fi analizate si cererile ale caror documentatii sunt incomplete.

“Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor romani, care au depus documentatii complete.

Astfel, incepand din 2017 pana in prezent, A.N.A.F. a restituit taxe auto in valoare totala de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse di aprobate.”, a anuntat ANAF intr-un comunicat.

Referitor la cererile ale caror documentatii sunt incomplete, institutia a anuntat ca acestea vor fi solutionate, pe masura ce contribuabilii notificati vor transmite catre Agentia Fiscala clarificarile solicitate.


Recent, v-am anuntat intr-un articol ca bugetul AFM urma sa fie suplimentat cu suma de 135 milioane de lei pentru finalizarea taxelor auto. “Au fost alocate fonduri pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si a timbrului de mediu pentru autovehicule, in valoare de 135 milioane lei.”, se arata in comunicatul institutiei.

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice