Precizari ANAF despre formularul 084 - Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Precizari ANAF despre formularul 084 - Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman a facut cateva precizari importante referitoare la utilizarea formularului 084 care reprezinta Cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura. 

Institutia reaminteste ca prin  O.U.G. nr. 120/2021 a fost implementat sistemul national privind factura electronica in Romania.
 
Emitentul facturii electronice, care opteaza pentru transmiterea acesteia in sistemul national privind factura electronica RO e-Factura, este obligat sa fie inregistrat in Registrul operatorilor care au optat pentru utilizarea sistemului national privind factura electronica RO e-factura.
 
Operatorii economici care au optat pentru utilizarea RO e-Factura sunt inscrisi in sistem incepand cu data de 1 a lunii urmatoare transmiterii formularului F084 „Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura”.
 
Formularul 084 - Cerere privind inregistrarea in Registrul RO eFactura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura este reglementat de Ordinul 1.713/2021 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea si inscrierea in cadrul Registrului RO e-Factura, precum si a modelului, continutului si instructiunilor de completare ale formularului (084) “Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO eFactura”.
 
Formularul se completeaza si se transmite de catre operatorii economici, respectiv orice entitati care desfasoara activitate economica constand in executarea de lucrari, livrarea de bunuri/produse si/sau prestarea de servicii, care emit facturi electronice catre alti operatori economici (relatii B2B) si care opteaza, in conditiile prevazute de OUG nr. 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania, precum si pentru completarea O.G. nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cartii de identitate a vehiculului si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea introducerii pe piata, punerii la dispozitie pe piata, inmatricularii sau inregistrarii in Romania, precum si
supravegherea pietei pentru acestea (denumita ordonanta de urgenta), pentru
transmiterea acestora catre destinatari folosind sistemul national privind factura
electronica RO e-Factura. 
 
Formularul (084) "Cerere privind inregistrarea in Registrul RO eFactura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura" se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii.
 
Operatorul economic care a optat pentru utilizarea sistemului national privind
factura electronica RO eFactura este inscris in Registrul RO e-Factura incepand cu
data de 1 a lunii urmatoare transmiterii formularului (084).
 
De la momentul inscrierii in Registrul RO e-Factura, emitentul dobandeste si
calitatea de destinatar.
 
Operatorii economici pot sa renunte la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura pana la data inscrierii acestora in Registrul RO e-Factura, respectiv pana la data de 1 a lunii urmatoare transmiterii cererii de inregistrare, prin transmiterea unui nou formular (084), avand bifata sectiunea IV "Renuntare la cererea privind inregistrarea in Registrul operatorilor care au optat pentru utilizarea sistemului national privind factura electronica (Registrul RO e-Factura)" si completata cu numarul si data inregistrarii formularului initial (084) prin care operatorul economic a solicitat inregistrarea in Registrul RO e-Factura.
 
Operatorii economici care au renuntat la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura in termen nu vor mai fi inscrisi in acest registru.
 Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2022-06-27
Vizualizari: 2941


  Alte ContaArticole
postat la: 2022-08-10
Daca te-ai decis ca e timpul sa infiintezi o firma insa nu stii de la ce sa pornesti, poti solicita ajutor. Gaminvest iti pune la dispozitie acest serviciu, care te poate indruma catre solutia buna pentru afacerea ta. In functie de ceea ce iti doresti sa deschizi, respectiv PFA sau SRL, specialistii te vor ajuta cu unele dintre cele mai bune sfaturi si eficienta a serviciului in doar 4-5 zile lucratoare. Solicita ajutor pentru infiintarea firmei dorite! Citeste mai mult ...
postat la: 2022-08-09
ANAF a publicat un nou buletin cu noutati legislative – nr. 28 din 3 august 2022. Citeste mai mult ...
postat la: 2022-08-05
AJFP Ialomita informeaza contribuabilii interesati ca a fost modificata Procedura de utilizare si functionare a sistemului national privind factura electronica RO e-factura, precum si de primire si descarcare a facturii electronice de catre destinatarii facturii electronice emise in relatia B2G (relatia dintre un operator economic si autoritati contractante, respectiv entitati contractante). Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2022. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services