search

Companiile de stat vor fi OBLIGATE sa depuna Declaratia de beneficiar real

OUG 123/2022 prevede ca firmele de stat nu vor mai fi scutite de obligatia de depunere a Declaratiei de beneficiar real. Actul normativ a aparut in Monitorul Oficial nr. 906 din 14 septembrie 2022. 

Motivul masurii il reprezinta faptul ca Romania nu a transpus in legislatie art. 30 din Directiva (UE) 2015/849, astfel cum a fost modificat prin art. 1 pct. 15 din Directiva (UE) 2018/843. Inainte erau exceptate de la obligatia depunerii declaratiei privind beneficiarul real regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat.

Declaratia de beneficiar real: noile modificari din Legea 129/2019

 
1. Informatiile privind beneficiarul real sunt inregistrate intr-un registru central organizat la nivelul Oficiului National al Registrului Comertului pentru persoanele juridice care au obligatia de inmatriculare in registrul comertului.
 
 
2. Persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului depun la inmatriculare si ori de cate ori intervine o modificare o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor."
 
 
IMPORTANT! 
 
Incepand din 14 septembrie 2022, regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat depun la inmatriculare si ori de cate ori intervine o modificare o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor.
 
In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a OUG 123/2022, regiile autonome, companiile si societatile nationale si societatile detinute integral sau majoritar de stat, inmatriculate anterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, depun o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali al societatilor.


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice